Földhöz közeli, természetszerető ember vagyok, de a nem megfelelően kimosott, és előkészített alapanyagból készül „szomszéd néni” istállószagú csergeszőnyege miatt távol tartottam magam a gyapjútól. Érzékeny vagyok a szagokra. Nem terveztem, hogy veszek egy új szőnyeget. Abban az állapotban éltem épp akkortájt, hogy a vastag, „divatos”, szintetikus-nem olcsó- ipar gyártotta szőnyegemet összetekerve beállítottam szépen a sarokba. Így jól elvoltunk.

Egy baráti beszélgetés alkalmával Mariann alaposan bemutatta az alapanyagait. Kitapogattam, és éreztem, hogy a lényegre tapintottam. Mert természetes színű, tiszta, puha, meleg, barátságos tapintású. Nagyon vonzó volt, máig bennem él az érzés. Megtudtam, hogy ez a szőr nem hullik, és éreztem, hogy tiszta gyapjú illata van. A kézi munkánál nagyon fontos, hogy akinek a keze készíti, teremti- legyen az rajz, étel, ruha- annak szeretete akárhogy is van, de belekerüljön az új anyagba. Mariann szeretve teremt és alkot. Láttam. Éreztem. Tapasztalom.

Egy nagyon egyszerű szőnyeget álmodtam meg, a beszélgetésünk után hazafelé. Mert nem hagyott nyugton ez az Anyag, és ami mögötte van.

Olyan hibátlanul nyers formát, amit elképzeltem magamnak, boltban nem árulnak. A forma miatt tehát nem kellett kompromisszumot kötnöm. A vastagságokat, léptetéseket illetően már tanácstalanabb voltam, de kérdéseimre magabiztos segítséget kaptam Marianntól, és megnyugodtam. Mert ugyebár ez egy tartós “befektetés” is.

Boldoggá tett, hogy testközelbe kerülhetek ekkora mennyiségű, egy birkanyájnyi élő gyapjúval. Hazavihetem és rajta élhetek. Nem szokványosan használom. Én rajta is alszok.

A gyapjú szeretethordozó itt a Földön. Számomra valóban az életem minőségét teljesítette ki. Az élményem a szőnyegemmel, a szőnyegemen, napról napra erősödik, és boldog vagyok tőle.