gyapjú, gyapjúszőnyeg

Talán nem is gondolná, hogy vajon hány egészséges juh kell a handtufting gyapjú szőnyeg elkészítéséhez!
Avagy mi indokolja az árszínvonalat?

Az aranygyapjú, amit a gyapjú szőnyeg kér

Schandl József okleveles mezőgazda, állatorvos, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja ezt írja: “A magyar körülményekhez szokott merinójuhaink egy év alatt növesztett bundájából 1,2-1,6 kg tiszta, szövésre-fonásra alkalmas gyapjúszál mosható ki. Tekintettel arra, hogy 1 méter szövethez 0,5 kg mosott, finom gyapjú szükséges, így kiszámítható, hogy egy juh évi gyapjútermeléséből 1 egész férfiöltöny készíthető.”

A Wikipédia szerint 1-1 állatról 3-10 kg gyapjú nyírható le, ennek 30-75%-a hasznosítható textiliparban.

Ezzel szemben a handtufting technológiával készült gyapjú szőnyeg négyzetméterenként 4-6 kg gyapjút tartalmaz. Ez jó nagy adag gyapjú, igazából hatalmas mennyiségnek számít a textiliparban.

De miért kell akkor gyapjú a szőnyeghez?

Összehasonlításképpen: “Ha például a merinógyapjú tartósságát (hajtogatásának ellenálló képességét) 100 értékszámmal jelöljük, a gyapoté csak 50, a lenszálé 40, sőt a cellulóz műszálé csak 10. Nyújthatóságban a gyapjúval szemben a gyapot csak 20, a lenszál 5, a cellulóz műszál 50 értékszámot kaphat. Rugalmasságban a gyapot csak 20, a lenszál 25, a cellulóz műszál pedig 10 értéket képvisel a finom gyapjú 100 értékszámával szemben. Ezeken kívül a növényi szálak távolról sem érik el a gyapjú hőszigetelő képességét” – állapítja meg Schandl József.

Szóval nincs még egy olyan természetes remek anyag a textiliparban, mint a gyapjú. Egyébként a gyapjú közismerten gyengéd anyag, tapintásra, kényelemre is kiváló tulajdonságokkal. Ennek megfelelő az ára…

Egyedi festéssel, csak Önnek

Ráadásul az Ön szőnyegéhez használt gyapjúfonalat a tervezett design alapján egyedi módon festetjük. Annyi készül belőle, amennyit az Ön szőnyegéhez felhasználunk. Nem több, nem kevesebb. Színrendszerünkből 430 féle árnyalatot választhat, nyilvánavalóan nem lehetséges mindegyikből akár több száz kilónyit raktározni. Pont ez az oka annak, hogy máshol talán tucatnyi színnel dolgozva versenyképesebb árakkal lehetséges operálni, mi ezzel nem kívánunk versenyezni. Számunkra az a cél, hogy Ön pontosan azt a színárnyalatot lássa viszont a szőnyegen, amit megálmodott.

A szőnyegek színezésévelkapcsolatban színgaranciát vállalunk, ez olyan fegyvertény, amit csak nagyon kevesen vállalnak. Ha bennünket választ, biztos lehet szőnyege színeit illetően!

Kézzel készülő gyapjú szőnyeg, az Ön igényei szerint

A végén természetesen meg kell említeni, hogy az egyedi szőnyeg, amelyet az Ön igényei alapján terveztünk és színeztünk, kizárólag kézi munkával készül. Hosszú, fáradságos kézi munkával kerül helyére minden egyes fonal, ami a kézzel tűzött gyapjú szőnyeg lényege. A munka fázisai nem egyszerűek, hiszen a terv, a minta, a kész gyapjú szőnyeg végső munkálatai egytől egyig kézzel készülnek. Pontosan az adja az egyedi szőnyeg exkluzivitását, hogy kézzel, egyedi metódusokkal, egyedi igények kielégítésére készül. Nincs belőle még egy ugyanolyan.
 

Vevőink igényes, a minőségre abszolút adó emberek. Ön most jó helyen jár!

Kérjen blogértesítőt!

Amikor új, érdekes infó jelenik meg a honlapon, az elsők között lesz, aki értesül róla.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!