A legújabb színtrend köszön vissza otthonában, ha szem előtt tartja a Pantone ajánlásait.

A  Pantone cég már márciusban közzétette a 2015-re előirányzott színtrendeket, melyek nagy befolyással lesznek a lakberendezés területére is. Itt az ideje, hogy szemügyre vegyük, mi is vár ránk 2015-ben..

9 fő színtrend 2015-ben a Pantone-tól

A Pantone beszámolója 9 fő trend palettát emel ki:

Style-Setting, Abstractions, Botanicum, Zensations, Urban Jungle, Tinted Medley, Past Traces, Serendipity és Spontaneity

A lakberendezésben a különböző életstílusok és vásárlói igények folyamatos igényt teremtenek a frissebb, újabb színösszeállítások használatára. Bár a merev színhasználati szabályokat felváltották a kreatívabb irányelvek, a folyamatos cél mégis a stílus és színek összhangba hozása. A 2015-ös előrejelzés bőven adhat új inspirációt és irányt is.

Belemerültem egy napra a színrendszerünk varázsdobozába és elővarázsoltam azokat a színeket, amelyek tökéletesen illenek a 2015-ös trendekhez!

1. Style-Setting

A Stílus Teremtő. A divatvilág hatása jól érezhető ezen a kiegyensúlyozott, fortélyos és egyben ragyogóan ízléses színpalettán. Lilák elegáns családja, klasszikus mahagóni, szürke, tört fehér, finoman csillámló jeges mandula.

pantone, szín trend, style settings

Style-Setting

2. Abstractions

Az Abstraction (Elvontság, Szórakozottság) kollekció felszabadítja a bennünk szunnyadó művészt. Mint az absztrakt művészetben, véletlenszerűen választott hatást keltve formák és színek mozaikja tűnhet ki, gyakran geometrikusan. Színek, mint a szőlő, barack, dália vörös, koptatott kék, mogyoróbarna és zöld elsőre egy önkényes válogatásnak tűnhet, de összerakva egy művészi egészt alkotnak.

pantone, szín trend, abstractions

Abstractions

3. Botanicum

A Botanicum kollekció közvetlen a növényvilágból merítve, érdekes csoportosítása az ízes árnyalatoknak, mint a szőlő, moha, tejeskávé, gyakran ellensúlyozva ezeket a füstös, „hamus” kék és orchidea tónusokkal. Együtt egy kifinomult, mégis a természetességet magában rejlő színkombinációt kapunk.

pantone, szín trend, botanikum

Botanicum

4. Zensations

A Zensation paletta szó szerint az érzékek bevonására és felkorbácsolására hivatott.
A komoly, elgondolkodtató minőségű kékeket és kékeszöldeket a drámai vörössel, légies zölddel, csillogó arannyal és ezüsttel egy másik szintre emelni.

pantone, szín trend, zenzations

Zenzations

5. Urban Jungle

A „Városi Dzsungel” a durva káoszt hivatott egy „civilizáltabb vadon” stílusává formálni-gondolva itt inkább a nagyvárosi életre. A durvább textúrák helyett a sima kontúrok, tipikus és nem tipikus dzsungel színek jellemzik. Meleg állatbőr tónusok keverednek a modern, mély kékeszöldekkel, vibráló zöldessárgával, feketével és fehérrel.

pantone, szín trend, urban jungle

Urban Jungle

6. Tinted Medley

Ez a kollekció egy igazán harmonikus keveréke a közeli, melengetően finom barackos és rózsaszínes tónusoknak. A Bellini, barack és macadámia színeket kiemelik, és tökéletesen támogatják a púderes rózsaszínek és sárgák.

pantone, szín trend, tinted medley

Tinted Medley

7. Past Traces

A Past Traces (A Múlt Nyomai) az otthon történelme előtt tiszteleg, ebből adódóan megnyugtató, bizalommal teli stílus. Ragaszkodik a múlt emlékeihez, eszköztárában fellelhetőek az enyhén viseltes árnyalatok és felújított darabok. A színek nevei, mint a hamvas cédrus, pasztell pergamen és koptatott farmer magában hordozza a régmúlt érzetét.

pantone, szín trend, Past traces

Past Traces

8. Serendipity

A szó jelentése „kellemes meglepetés” vagy „boldog véletlen”. A lakberendezés nyelvére fordítva: nem összeillő dizájn és színek találkozása. Egy harsány narancs egy hűvös tojáshéj-kékkel társítva, egy élénkzöld sárgásarannyal kiemelve, egy fensőbbséges skarlát
forró pinkkel ölelve – mindez a Tigris Szeme vigyázó tekintete alatt.

pantone, szín trend, serendipity

Serendipity

9. Spontaneity

A Spontaneitás színpaletta a visszatarthatatlan élvezetet hozza el hozzánk. Csakúgy, ahogy a neve jelzi, ez az a dolog, ami a jelent ösztökéli, a hirtelen döntéseket sarkallja. Szeszélyes dizájn és különleges színek kavalkádja biztosítja az izgalmat, úgymint a Korall, Marigold, a finom Cantaloupe színei kiegészítve Kelly zölddel, Orchideával vagy a homályos Jádéval.

pantone, szín trend, spontaneity

Spontaneity

Kérjen blogértesítőt!

Amikor új, érdekes infó jelenik meg a honlapon, az elsők között lesz, aki értesül róla.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!